fonchi_kort_200 0001-1
Fonchi_logo 500
fonchi_kort_200 0002

DE LESSEN

 Lessen algemeen

Bij Fonchi Tai Chi beoefenen we de Wudang Tai Chi welke afkomstig is uit het Wudang gebergte in centraal China. De lessen bestaan uit diverse onderdelen van de Wushu. Namelijk uit Tai Chi Chuan, Qigong, Baqua, Xinji, Tai Chi Jian en Tui shou.

Al onze lessen beginnen en eindigen altijd met Qigong oefeningen, deze worden in de loop van tijd verder uitgebreid.

Ben je geintresseerd dan raden je aan om in ieder geval een gratis proefles mee te doen. Onze groepen zijn in verband met de broodnodige aandacht nooit te groot.

 Les opbouw

Voor beginners:

Er zijn verschillende mogelijkheden om als beginner aan onze lessen mee te doen.

Meedoen met mensen die al iets langer bezig zijn. Dat is ook de gewoonte in China, voordeel is dat je altijd kunt instromen. Bovendien hoef je niet alleen de docent als voorbeeld te gebruiken, maar kun je ook afkijken bij de andere leerlingen.

Het is echter lastig om iets wat verkeerd is aangeleerd, weer af te leren. Daarom is het altijd beter om samen met andere gelijktijdig met de beginners lessen aan te vangen om zo samen het plezier te beleven en vooruitgang te boeken.

Al onze lessen beginnen en eindigen altijd met Qigong oefeningen, deze worden in de loop van tijd verder uitgebreid.
We starten de lessen met het aanleren van de Korte 24 Vorm Yang stijl, daarna gaan we over op de traditionele 108 Vorm uit de Yang stijl, ook wel de Lange vorm genoemd. Deze vorm bestaat uit 108 bewegingen die aan elkaar geregen zijn en in een vloeiende en langzame beweging worden uitgevoerd.

Voor gevorderden:

Bij de gevorderden lessen gaan we een stapje verder en ons bezig houden met het aanleren van enkele nieuwe vormen, zoals de 42 wedstrijd vorm, deze vorm bestaat uit div. stijlen door elkaar en wordt vooral tijdens wedstrijden uitgevoerd. Ook gaan we de 56 Chen stijl beoefenen. Tevens gaan we ons bekwamen in een zwaard (jian) vorm. Naast het aanleren van deze vormen gaan we ons o.a. bezig houden met Tui Shou (Pushing hands), Xinji (Mindboxing) en Baqua.

Zowel bij de beginners als gevorderden ligt de nadruk tijdens de lessen op:

Houding correctie, het vinden van de juiste spanning in de spieren, de coördinatie van verschillende bewegingen, evenwicht, concentratie, ademhaling en bewegen vanuit je centrum. Het leren luisteren naar je lichaam en te komen naar optimale ontspanning
.
Naast al deze oefeningen blijven we de nodige aandacht geven hoe deze Tai Chi principes toepasbaar zijn in de situatie van alledag


 Les locatie

De lessen op dinsdag vinden plaats in de Gymzaal aan de Rijnlaan 27, 3207 PE Spijkenisse .

 Half gevorderden Tai Chi (Rijnlaan 27) : Dinsdag van 19.30 uur t/m 20.30 uur
 Beginners Tai Chi (Rijnlaan 27) : Dinsdag van 20.30 uur t/m 21.30 uur 

De lessen op Donderdag vinden plaats in de Gymzaal aan de Rijnlaan 27, 3207 PE Spijkenisse . 

 Gevorderden Tai Chi (Rijnlaan 27) : Donderdag van 19.30 uur t/m 20.30 uur 
 Beginners Tai Chi (Rijnlaan 27) : Donderdag van 20.30 uur t/m 21.30 uur 

Al onze lessen beginnen en eindigen altijd met Qigong oefeningen, deze worden in de loop van tijd verder uitgebreid.

Voor meer informatie kunt u terecht bij : Docent Chinese bewegingsleer Fons Beerden 06-51094987